Wednesday, October 24, 2007

Päätös

Viime aikoina kaikkiin pyyntöihin/kysymyksiin ei ole pystytty vastaamaan riittävän nopeasti tai lainkaan. Anteeksipyynnöt, jos olet lähettänyt viestejä, joihin ei ole tullut vastausta.

Tilanteen korjaamiseksi olen päättänyt rajoittaa tuotevalikoimaa niin, että kaikki myynnissä olevat tavarat tulisivat suoraan Suomesta, jolloin ei jäisi epäselvyyksiä toimitusajoista tai kadonneista paketeista. En voi kuitenkaan hommata kaikkia tuhansia tuotteita varastoon, koska niistä valtaosa jäisi myymättä. Ajattelin siis hamstrata varastoon ainoastaan Hopeanuoli- ja Weed-kirjoja, sekä Gothic & Lolita -lehtiä, ja myydä vain niitä. Toivottavasti se yksinkertaistaa taas toimintaa niin, että pystyn palvelemaan asiakkaita kuten asiaan kuuluu.

Koska tämä on mukamas blogi, niin voinen tähän kertoa jotain omastakin/kaupan tilanteesta, jos se ei vaikuta liian itsekkäältä. Voit siis lopettaa lukemisen nyt jos henkilökohtaiset blogijorinat ärsyttävät :) Eli olen ahertanut kaupan kanssa pitkän aikaa, ja se on vähitellen kasvanut isommaksikin, mutta kasvu on ollut hyvin hidasta ja tuskallista. Olen käyttänyt kauppaan todella paljon omaa aikaani, mutta panostukseen nähden sen tuotto ei ole ollut kovin hyvä. Parantaakseni tuottoa ajattelin laajentaa kauppaa tarjoamalla yhä enemmän tuotteita, vaikeamminkin saatavia kuten lehtiä tai huutokauppatavaroita, mutta sitten oma aika (tai ainakin energia) jo loppuikin kesken. Apurin palkkaamistakin harkitsin, itse asiassa tietäisinkin hommaan sopivan henkilön (hei Mirka), mutta hiukan laskelmoituani tajusin, että se ei ehkä yksinkertaisesti olisi kannattavaa, tai ainakaan en voisi maksaa apurille mitään kunnollista palkkaa.

Minusta on hauskaa, että suomalaiset fanit voivat saada haluamiaan tavaroita Japanista. Tuntuu kuitenkin, että sellaista palvelua on vaikeaa järjestää, ainakaan sellaiseen hintaan, joka olisi reilu. Ehkä joku muu osaisi tämän paremmin. Ehkä tähän on joku kikka, jota en ole keksinyt. Olen kuitenkin miettinyt sitä niin pitkään, että on jo aika miettiä jotain muuta. Jos enkku taipuu ja luottokortti löytyy, niin tavaravälityksiä tekee ainakin Rinkya-niminen firma myös.

Eli henkilökohtainen teemani tästä eteenpäin olisi hoitaa vähän, mutta kunnolla. Parempi mieli, tyhjempi postilaatikko, iloisemmat asiakkaat, jättäen enemmän aikaa matkanjärjestämiselle, opiskelulle ja Facebook-softakehitykselle. Näillä sävelin eteenpäin :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home