Friday, August 17, 2007

Matkanjärjestämistä #1

Ensi kuun 6. päivä suuntaamme kahdeksan hengen voimin kohti Tokiota! Tämä on ensimmäinen Tmi Bemmun järjestämä tokionmatka, joten olen saanut tämän järjestämistä jo ennen matkaakin paljon kokemusta matkanjärjestämisestä.

Pari pientä ongelmaakin ehti jo sattua. Pari tulijaa joutui peruuttamaan matkansa viime tingassa. Onnistuin löytämään tilalle toiset lähtijät, mutta tiukkaa teki. Toisena asiana euron arvo jeniin nähden yhtäkkiä romahti parissa päivässä, eli kaikki Japanissa onkin yhtäkkiä nyt 10% kalliimpaa! Onni onnettomuudessa olin jo noin puolet rahoista vaihtanut jeneiksi.

Aikataulun suunnittelu on myös osoittautunut mielenkiintoiseksi. Käytännössähän tekisi mieli tehdä tarkka lista siitä, millä minuutilla mennään mihinkäkin paikkaan, mutta entä jos jostain syystä aikataulu ei toteudukaan? Mitä jos jonkun pitääkin yllättävänä hetkenä mennä vaikka vessaan? Mitä jos vähän eksymme ja aikaa kuluukin vähän enemmän? Käytännössä suunnitelman pitää siis olla hyvin avoin. Toisaalta on kuitenkin tarkkojakin aikoja, esim. jotkut kaupat menevät kiinni tiettyihin aikoihin, tai laiva lähtee satamasta tiettyyn aikaan. Näihin olisi sitten kuitenkin ehdittävä epävarmuuksista huolimatta.

Alan ymmärtää miksi NASA palkkaa tohtoreita päättämään aikatauluja astronauteilleen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home