Thursday, August 23, 2007

Wien

Tassa nappaimistossa ei ole skandinaavisia merkkeja, joten en jaksa edes yrittaa kirjoittaa niita. Olen nyt Wienissa, istumassa hostellin nettipaattella. Tassa pyorii paljon ihmisia ymparilla, joista osa bilettaa ja osa kay filosofisia keskusteluja, osa selaa netissa facebookia ja mailejaan. AniNite-tapahtuma on vasta huomenna, joten minulla oli kokonainen paiva aikaa kierrella vain Wienissa.

Kiertelyn perusteella taalla on paljon vaikuttavia vanhoja rakennuksia, hieman kuten Berliinissa. Olin todella hyvin valmistautunut, nimittain luin perustiedot Wienista vasta Wienin lentokentalta ostamastani matkaoppaasta. Siina sanottiin, etta Wienissa kayminen on kuin olisi vanhassa maailmassa viulunsoiton ja oopperan ymparoimana. Sen oli varmaan tarkoitus innostaa matkailijaa, mutta itse ajattelin tuossa vaiheessa lahinna "voi ei". Okei, jos viulunsoitosta, oopperasta ja moisesta pitaa, niin sellaista taalla kylla tuntuukin olevan. Oisista aanista paatellen taalla on kuitenkin paljon myos juhlintaa ja toisessa oppaassa mainittiin jotain rantabileistakin, joten ehka taalla ei nyt AIVAN pelkastaan (tylsaa?) oopperaa ja viulunsoittoa ole.

Itse vain kavelin satunnaisesti ympari keskustaa, mutta onnistuin kylla siltikin nakemaan paljon pakollisia nahtavyyksia ihan vahingossakin. Yleensa en vaikutu rakennuksista, mutta St. jonkun kirkko aiheutti lievan "hmm, ei hullumpi"-fiiliksen. En keksinyt mita materiaalia se oikein oli, oliko se vain marka vai mita, mutta en ollut ennen nahnyt sellaista. Naytti kuin koko rakennus olisi tehty hopeasta.

Olen koyha, joten yovyn taalla hostellissa. Aluksi harkitsin hotellia, mutta yksi yo hotellissa maksaa noin 70 euroa, kun taas yksi yo hostellissa on vain about 20 euroa, joten jaa paljon paremmin rahaa muuhunkin. Ei minua haittaa etta samassa huoneessa on viisi muutakin. Taalla olisi mahdollisuus pesta vaatteita maksusta, mutta nuukana pesin ne vain lavuaarissa shampoota pesuaineena improvisoidusti kayttaen.

Niin, loytyiko keskustasta sitten mitaan vaikuttavaa? Joku "museumkarten" tai jotain hieman sinnepain niminen museo/art space -keskittyma oli siisti. Siella oli kivoja muovisia tuolin ja sangyn sekasotkuja joilla pystyi makoilla. Sitten siella oli joku retropelipaikka, jossa oli esilla vanhoja konsoleita ja game & watch -laitteita. Lisaksi siella oli Gothic & Lolita -tavaraa esilla pienessa nayttelytilassa. Kavin juttelemassa siella tyoskentelevan kanssa, joka kertoi auttavansa kaveriaan ilmaiseksi. Sanoi tulevansa myos AniNiteen, joten naemme varmaan viela siella. Rohkaistuin hieman, etta kaipa sitten aika moni osaa englantia, kun tama kyseinen hlo kerran niin hyvin osasi. Sekin rohkaisi, etta taalla joku tietaa mita G&L on, koska jos kukaan ei tietaisi, jaisi paljon tavaraa myymatta!

Mitas muuta taalla on. Paljon leipomoita, makkarapaikkoja, kahviloita... Taalla on mukamas edistynyt kahvilakulttuuri, jossa sinulle nauretaan pain naamaa jos tilaat vain "kahvin". Yritin sitten olla hienostunut ja tilasin "melange bitte". Mutta sain kylla omasta mielestani ihan normaalin cappuccinon enka sita melangea (jossa olisi pitanyt olla kermavaahtoa), joten tuskin taalla nyt ihan NIIN elitistinen kahvikulttuuri voi olla. Starbucksissa sentaan sai mita tilasi. Kuulemma pyhainhavaistys etta Sutaba (kuten sita Japanissa kutsutaan) on tullut Wieniin, mutta kyseisessa ketjussa tietaa aina mita saa, palvelu pelaa, kaikki on selkeaa, joten siella on mukavaa olla. Toisin kuin jossakin elitistikahvilassa, jossa vaaran asian sanominen saa sinut naurunalaiseksi (oppaan mukaan ainakin).

Makkaraa en viela syonyt, mutta aion kuitenkin. Jostain kummasta impulssista paatin kokeilla feikkijapanilaista ravintolaa. Kuljin siis "japanilaisen ravintolan" ohi, jonka nimi oli "asahi", mutta "asa"-kanjimerkin oikeanpuolimmainen "tsuki"-osa oli kirjoitettu niin, etta koukut olivat molemmissa kuun jaloissa. Pidin tuota outona, joten ajattelin chekata onko tosiaan kyseessa japanilainen ravintola. Menin sisaan, yritin tilata japaniksi Gyozaa, mutta OMG eihan aasialaiselta nayttanyt tarjoilija mitaan japania puhunutkaan. Varmaankin kyseessa oli kiinalainen ravintolanpitaja, joka oli paattanyt etta brandaamalla itsensa "japanilaiseksi" saa enemman asiakkaita. Gyozan mukana tulikin kiinalaisia kevatrullia, ja muutenkin kaikki oli hieman outoa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home