Wednesday, May 02, 2007

Taiko-rummutus


Taiko-rumpuihin liittyen oli useitakin kokemuksia. Siis kyseessähän on ne isot japanilaiset rummut, joita ryhmänä taotaan tarkan koordinoidusti. ICU:n yliopistossa on taiko-kerho, jossa oli ainakin yksi luokkatoverini. Toisinaan matkalla uimahalliin näin taikorummuttajia harjoittelemassa rakennuksen vieressä. Sain sitten eräänä päivänä luokkatoveriltani kutsun seuraamaan taiko-esitystä, joka oli todella vaikuttava (video ei ole kyseisestä esityksestä, mutta muistuttaa sitä).
taikorummutusta
Kuvan otti MShades.

Esitys koostui useammasta kappaleesta, joissa myös lavastus täysin vaihtui. Esitys tapahtui siis teatterimaisessa tilassa, jossa istuimme penkeillä esityksen tapahtuessa lavalla. Valaistus oli myös teatterimaisen dramaattinen. Mieleen jäi miten eräässä kappaleessa rummut vaihdettiinkin keppeihin ja roskalaatikoihin. Toisessa esityksessä taas alkoi koko esityslava yhtäkkiä pyöriä kuin karuselli, rummuttajien edelleen jatkaessa. Itse rummutus oli tarkkaan synkronisoitu siten, että kaikki iskivät rumpuun täysin samalla liikkeellä tietenkin täysin samanaikaisesti.
taiko no tatsujin
Kuvan otti dalangalma.

Olen toki itsekin päässyt rummuttamaan taiko-rumpuja, nimittäin "Taiko no Tatsujin"-nimisessä kolikkopelissä! Peli on varsin hauska, se muistuttaa Dance Dance Revolutionia ja siinä hakataan rumpuja ruudussa skrollailevien ohjeiden mukaan. Kappaleita on monta eri tasoa, joissakin pitää olla varsin nopealiikkeinen ellei halua hävitä peliä. Kannattaa kokeilla, jos tulee mahdollisuus!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home