Monday, May 07, 2007

Muramasa Shirasaya -katanat

Muramasa-koulukunta on kuuluisa fantastisen terävistä miekoistaan, ja he ovat tehneet miekkoja jo vuodesta 1501. Miekkojen alkuperäinen suunnittelija on Senzo Muramasa, joka oli kuulemma paitsi nero, myös hullu.

Senzo Muramasaan liittyy myös sellaista legendaa, että Muramasa-miekat kiellettiin samurailta, koska shogun-pomo Tokugawa Ieyasu oli menettänyt liian monta ystäväänsä näiden miekkojen takia ja satuttanut kerran sellaisella pahasti itsensä. Toisen legendan mukaan jos Muramasa-miekan laittaa virtaavaan veteen ja virran mukana kulkeutuu lehti, halkeaa lehti kahteen osaan vain kosketuksesta miekkaan. Luin myös että nuo lehden osaset jäisivät sitten kellumaan miekan ympärille, ihan kuin sillä olisi jokin demoninen aura.

Vielä erään legendan mukaan jos miekan poistaa kotelostaan, on sillä kuulemma pakko vuodattaa verta ennen kuin sen saa laittaa koteloon takaisin.







Pystyisin lähettämään tällaisen miekan replikan Suomeen, mikäli jotakin kiinnostaa. Hintaa tulisi postikuluineen noin 350 euroa. Miekan lisäksi tulee mukaan myös alimmassa kuvassa näkyvä kotelo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home